2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Nuotaikingas „Šerkšno tylos“ naktinėjimas-rytinėjimas „Kultūros naktyje“ (2013)


Kai karščio pritvinkusi liepos diena visu savo slidumu ėmė piltis ant dulkino miesto išvakarėjusių gatvių, jaukioje gelerijoje „RA“ tarp paveikslų ir tarp puikiai nusiteikusių žmonių skambėjo autorinės „Šerkšno tylos“ dainos. Po koncerto pirmieji norintieji įsigijo ką tik išleistą debiutinę rašytojo ir „Šerkšno tylos“ tekstų autoriaus Nerijaus Laurinavičiaus poezijos knygą „Spengia tylos kamertonai“.
 

Vėliau, lietui pasitraukus į atokesnius užmiesčius, visi išlindome į atgaivintą ir išskalbtą senamiesčio gatvelę, kurioje toliau skambėjo juokas, dainos, vokiečių, anglų, italų, žemaičių ir kitų pasaulio kraštų kalbos, grindiniu sukosi šokantys žmonės, taurėse siūbavo raudonas sodrus vynas.

Už šį nuostabų vakarą nuoširdžiai dėkojame galerijos šeimininkėms Rūtai ir Aistei bei visiems atėjusiems ir prisijungusiems žmonėms!

Na o rytą pasitikome ant stogo. Kaip tikri karlsonai. Žinomas architektas A.V., stulbinantis unikaliu ir nepakartojamu humoro jausmu, pasikvietė „Šerkšno tylą“ į svečius, į savo balkoną-terasą Vokiečių gatvėje, iš kur atsiveria įstabus senojo Vilniaus stogų vaizdas, akimirksniu pakerintis širdis. Begurkšnodami vyną ir smagiai besišnekučiuodami kultūringai laukėme palaipsniui sirpstančio „Kultūros nakties“ ryto. Ir sulaukėme... AČIŪ, Audroni!


Iki kitų pasimatymų... „Šerkšno tyla“, 2013 07 05-06.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą